SAAB
INGÅR INDISKT SAMARBETSAVTAL FÖR GRIPENPRODUKTION - MEDIA (Direkt)

2017-08-31 11:01

STOCKHOLM (Direkt) Saab kommer att samarbeta med det indiska industrikonglomeratet Adani för att bygga bland annat Gripenplan åt den indiska försvarsmakten, något som Håkan Buskhe kommer att avisera vid en presskonferens i Indien på fredagen.

Det uppger den indiska affärstidningen Business Standard på torsdagen, utan att ange källor.

"På fredag kommer Saab avisera ett partnerskap med Adani för att tillverka försvarsutrustning i Indien, inklusive Saabs nya enmotoriga Gripen E-stridsflygplan om indiska flygvapnet väljer det planet", skriver nyhetssajten.

Ann Wolgers, presschef på Saab, bekräftar för Nyhetsbyrån Direkt att Håkan Buskhe kommer att delta i presskonferensen i Indiens huvudstad New Delhi på fredagen, men vill inte kommentera vad han kommer att säga eller bekräfta/dementera uppgifterna i Business Standard.

Någon order tycks det dock inte vara fråga om, åtminstone inte än: den indiska tidningen nämner även att Saabkonkurrenten Lockheed Martin den 19 juni aviserade ett liknande samarbete med indiska Tata Advance Systems. Det samarbetet går ut på att bygga stridsflygplanet F-16 i Indien.

Stridsflygplansupphandlingen gäller enligt Business Standard 100-200 enmotoriga stridsflygplan för det indiska flygvapnet. Tidigare har "över 150" plan nämnts, exempelvis av Håkan Buskhe till Svenska Dagbladet i mars.

Enligt Adanis hemsida är bolaget verksamt inom bland annat kolimport, energiproduktion och hamnar, men inte inom försvarsmateriel eller flyg. I maj 2015 rapporterade dock Times of India att koncernen utvärderade att gå in i denna bransch också.

Martin Lindgren +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


SAAB B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -