A CITY MEDIA
ÖKAD OMSÄTTNING, LÄGRE RESULTAT 2 KV (R) (Direkt)

2017-08-23 15:40

(Bolaget rättar: i slutet av citatet i femte stycket ska det stå att mediaförsäljningen inte nått sin fulla potential)

STOCKHOLM (Direkt) A City Media, verksamt inom marknaden för utomhusreklam, rapporterar en nettoomsättning på 27,5 miljoner kronor under andrakvartalet (23,3).

Bolaget genomförde under året 2016 två strategiskt viktiga förvärv vilka bidrog till den positiva ökningen i nettoomsättning.

Bolagets Digital Signage-affärer har inte kommit igång på full nivå under andra kvartalet, medan mediaförsäljningen har ökat väsentligt mot föregående år, skriver bolaget i sin delårsrapport.

Rörelseresultat andra kvartalet 2017 rapporterades till 1,4 miljoner kronor (3,7).

"Minskningen i rörelseresultat beror dels på de ökade kostnader som nämns ovan, där största förändringen avser en goodwillavskrivning som under kvartalet uppgått till 2.544 tusen kronor, trots att mediaförsäljningen under året ökat jämfört mot tidigare år så är bedömning att området inte nått sin fulla potential", skriver bolaget.

Bolagets kassaflöde från den löpande verksamheten under årets andra kvartal minskade från 7,1 miljoner kronor till 3,7 miljoner kronor. Samtidigt ökade investeringar för materiella och immateriella anläggningstillgångar.

Förändring i de kortfristiga fordringarna har gått från 1,5 till -4,3 miljoner kronor under andra kvartalet. Periodens kassaflöde uppgår till 1,2 miljoner kronor jämfört med 0,5 miljoner.

Som pressmeddelats den 24 juli har A City Media noterat att det under perioden Q2 2016 - Q1 2017 funnits interna transaktioner som inte eliminerats på ett korrekt sätt.

Effekten av att felaktigheterna innebär att marginaler är högre än vad som rapporterats med också att omsättningen är lägre. Justeringen har ingen resultatpåverkan.

Bolaget har i denna rapport och kommer även i framtida rapporteringar justera påverkade jämförelsesiffror för att ge en rättvis bild, heter det.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -