Sensec
Sensec förvärvar Mil Sec Sverige med omsättning på 20 miljoner kronor (Finwire)

2017-08-22 16:06
Sensec Holding har tecknat avtal om förvärv av Mil Sec Sverige. Tillträde sker omedelbart och förvärvet genomförs med en kontantersättning vid tillträdet som finansieras av huvudägarna samt en tilläggsköpeskilling baserad på en multipel på resultatet i det förvärvade bolaget för år 2017 och 2018. Tilläggsköpeskillingen fördelas mellan aktier och kontant betalning. Total köpeskilling uppgår till lägst 6 miljoner kronor och högst 15 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Mil Sec Sverige är ett svenskt företag som varit verksamma i över 30 år med kunder inom statlig förvaltning, privata bolag, kommuner och landsting samt privatpersoner. Mil Sec är "byggmästare i säkerhet" och bland produkterna kan nämnas dörrar, inkörningsskydd för publika och offentliga miljöer, tryckvågsskydd, beskjutningsskydd, säkerhetsväggar och kompletta säkra rum. Sortimentet är uppbyggt med egna tillverkade produkter samt avtal om agentur med världsledande leverantörer inom respektive område.

Mil Sec är totalleverantör och genomför allt från rådgivning, konsultation, installation och utbildning genom egna anställda och inhyrd personal. Mil Sec omsätter 20 miljoner kronor med ett positivt resultat, har fyra anställda och är främst verksamma på den svenska marknaden. Mil Secs ägare Magnus Ahde, Christer Nilsson och Thomas Loftén kommer tillsammans med resten av teamet i samband med affären att ansluta sig till Sensec.

"Det här är ett naturligt steg för att ytterligare öka försprånget och behålla ledartröjan i Norden som ledande leverantör av säkerhet i känsliga miljöer. Förvärvet av Mil Sec stärker vårt erbjudande och är ett led i den tillväxtstrategi som togs vid noteringen av Bolagets aktie på NGM Nordic MTF i juni 2017. Det förenklar för kunden att Sensec är förstahandsvalet vid installationer av säkerhet i känsliga miljöer", säger Michael Pettersson, vd för Sensec Holding.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -