Elverket Vallentuna
Ellevio har 86,7 procent av Elverket Vallentuna - förlänger bud (Finwire)

2017-08-21 08:20
Elleviokoncernen kontrollerar efter att budtiden på Elverket Vallentuna löpt ut cirka 86,7 procent av kapitalet och rösterna i energibolaget.

Ellevio väljer nu att fullfölja affären och förlänger accepttiden till den 29 september, framgår det av ett pressmeddelande.

- Det är glädjande att en överväldigande majoritet har valt att acceptera vårt erbjudande och vi väljer därför att fullfölja budet. Vi är övertygade om att vi, med vårt långsiktiga perspektiv och redan starka förankring i Stockholmsområdet är en mycket bra ägare till Elverket Vallentuna. Vår ambition är att satsa på ett pålitligt och smart elnät för alla kunder och vi ser fram emot att jobba tillsammans med och ta väl hand om den stora kompetens som finns i bolaget. Med Ellevio som ägare kommer elnätspriserna i Elverket Vallentuna att kunna hållas oförändrade för de allra flesta fram till utgången av 2019, det vill säga under hela den innevarande regleringsperioden. Vårt mål är att Elverket ska bli ett helägt bolag inom Ellevio, och vi kommer att hålla erbjudandet öppet till den 29 september för att ge återstående aktieägare möjlighet att ta ställning innan erbjudandet löper ut , säger Ellevios vd Johan Lindehag i en kommentar.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -