NEW YORK
TERMINER PEKAR PÅ STABILISERING EFTER TORSDAGENS FALL (Direkt)

2017-08-18 14:55

STOCKHOLM (Direkt) Efter torsdagens tunga kursnedgång på USA-börserna ligger terminerna på lätt plus när en dryg halvtimme återstår till fredagens handelsstart. Marknaderna präglas av oro för Trump-administrationens förmåga att genomföra sin politik, vilket satt press på dollarn, samtidigt som terrordådet i Barcelona fördystrat stämningen.

Runt klockan 14.45 noterades terminen för S&P500 på +0,1 procent, för Dow Jones industriindex på strax över oförändrad nivå och för det teknikorienterade Nasdaq 100 sågs en terminsuppgång på 0,4 procent.

På torsdagen suddades veckans tidigare uppgångar ut på Wall Street och S&P500 visade vid stängning en nedgång på 1,5 procent. I Asien avslutades veckan med breda nedgångar och för Europa har börsskärmarna lyst rött under dagen med extra press för reserelaterade sektorer, som flygbolag, i spåren av börstappet i USA och terrorattacken i Barcelona.

USA-dollarindex har fortsatt ned på fredagen. På råvarumarknaden har oljepriset vänt upp under dagen, liksom flera basmetaller. Samtidigt har guldpriset stigit till sin starkaste nivå på nio månader, enligt Bloomberg News.

Bland enskilda aktier i den amerikanska förhandeln utmärkte sig klädkedjan Gap med en knapp 5-procent kursuppgång i spåren av höjd vinstprognos i torsdagskvällens rapport.

Halvledartillverkaren Applied Materials belönades med en uppgång på dryga 3 procent efter rapportsiffror, också sent torsdag.

Deere, som tillverkar grävmaskiner, fick i stället tummen ned på sin rapport där försäljningen inte matchade placerarnas förväntningar. Aktien tappade nästan 7 procent.

Kosmetikaföretaget Estée Lauder steg däremot i förhandeln när både resultat och försäljning visade sig vara bättre än förhandstipsen.

På fredagens fortsatta makrogenda finns preliminärt Michiganindex för augusti klockan 16.00. Indexet sjönk till niomånaderslägsta 93,4 i juli, men väntas nu stiga något till 94,0 i augusti.

Viveka Bergman Romander +46 8 5191 7928

Nyhetsbyrån Direkt


Gap - I dag

{point.key}

Deere & Co. - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -