Future Gaming
Future Gaming lämnar lägesuppdatering av finansiering av förvärv (Finwire)

2017-08-17 15:10
Spelbolaget Future Gaming Group, tidigare PlayHippo, lämnar en lägesuppdatering av finansiering av förvärv, enligt ett pressmeddelande.

Future Gaming Group har tidigare annonserat förvärv och arbetar nu för att finansiera dessa. Bolaget har för avsikt att genomföra sitt första förvärv av affiliateverksamheten Phase One Gaming Group genom resning av eget kapital om cirka 30 miljoner kronor. Bolaget för dialog med ett fåtal investerare om att genomföra denna kapitalanskaffning, genom en riktad emission och därmed slutföra affären inom en snar framtid.

Bolaget planerar att emittera en obligation om 100 till 150 miljoner kronor, för att finansiera förvärvet av kasinovarumärkena Sverigekronan och Suomivegas, samt eventuella ytterligare förvärv.

Bolaget har varit i kontrakt med ett flertal kvalificerade rådgivare och arbetar nu för att välja rätt partner och villkor för obligationen. FGG beräknar att kunna publicera samarbetspartner och obligationsvillkor senast i mitten av september.

Vidare arbetar FGG med att göra fler förvärv som bedriver affiliateverksamhet. Bolaget för löpande diskussioner med potentiella säljare av lönsamma affiliatebolag och arbetar för att kunna inkludera ytterligare två till tre förvärv under obligationslånet.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Fable Media Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -