På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ENERGI
GOOGLE VILL TA FRAM STORSKALIG SALTBASERAD LAGRING -WSJ (Direkt)

2017-08-01 08:43

STOCKHOLM (Direkt) Googles moderbolag Alphabet försöker ta fram en storskalig lösning för att lagra energi i salt i kombination med vissa vätskor.

Det rapporterar Wall Street Journal.

Det är Alphabets forskningsdel, som går under namnet X, som tagit fram planerna på en produkt som tack vare flytande salt ska kunna lagra elektricitet genererad från till exempel solpaneler eller vindturbiner, skriver WSJ.

Projektet går under namnet Malta och enligt en talesperson lösningen nå marknaden "i en överskådlig framtid". Andra forskare tidningen har varit i kontakt med tror att en kommersiell debut ligger flera år bort i tiden. Alphabets forskningsdel försöker nu hitta en partner i energibranschen för att ta fram en prototyp.

I Sverige finns SaltX som är listat på First North och som utvecklat ett "energilagringskoncept" vars teknologi bygger på ett egenutvecklat och patenterat salt.

Nyhetsbyrån Direkt söker bolaget för en kommentar.

Martin Hävner +46 8 5191 7919

Nyhetsbyrån Direkt


SaltX Technology Holdi... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast

Valutor

Valuta +/- % Senast

Räntor

Ränta +/- % Senast

Råvaror

Råvara +/- % Senast