HALDEX
KNORR-BREMSE I FOKUS INFÖR 2 KV (Direkt)

2017-07-14 09:52

STOCKHOLM (Direkt) Bromstillverkaren Haldex andra kvartal beror mindre på försäljningssiffror och mer på information om budet från tyska branschkollegan Knorr-Bremse, skriver Carnegie.

Budet om 125 kronor per aktie, som inkom förra året, har ännu inte godkänts av konkurrensmyndigheter, och Haldex styrelse har tappat tålamodet.

"Slutresultatet blir inte bättre för att de får mer tid och en fas II-granskning ökar inte sannolikheten för ett godkännande. För bolaget leder en förlängning till ökad osäkerhet och ännu större svårigheter för oss att behålla personalen", sade Haldex tillförordnade vd Åke Bengtsson till Nyhetsbyrån Direkt i början av juli.

Knorr-Bremse är dock fortsatt övertygad om att förvärvet kommer att godkännas och har begärt extra bolagsstämma i mitten av augusti för åter vinna Haldexledningens stöd i frågan.

SME Direkt har inte sammanställt något konsensus inför rapporten. Enligt Carnegies prognos väntas justerad ebit uppgå till 87 miljoner kronor för kvartalet. Carnegie spår också att extrakostnader om 40 miljoner kronor kommer tynga kvartalet, som en effekt av den utdragna budperioden.

Rapporten släpps tisdagen den 18 juli klockan 7.20.

Martin Nilsson +46 8 5191 7911

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -