Eyeonid
Eyeonid förvärvar textanalysbolaget Tirsys (Finwire)

2017-07-05 08:38
Eyeonid förvärvar 100 procent av aktierna i textanalysbolaget Tirsys CVBA, framgår av ett pressmeddelande. Köpeskillingen uppgår till totalt 4,2 miljoner kronor där motsvarande 3,7 miljoner kronor skall ske genom nyemittering av aktier i Eyeonid och 0,5 miljoner kronor erläggs kontant.

Genom Tirsys plattform och kompetens kommer Eyeonid att väsentligt förstärka kritiska komponenter i den tekniska infrastrukturen med fokus på bl.a. automation och träffsäkerhet, skrivs det i pressmeddelandet.

Genom att fullt ut integrera Tirsys tekniska plattform och kompetens kommer Eyeonid att säkerställa kraftfulla effekter i bolagets tekniska infrastruktur och därmed i tjänsteerbjudandet. Investeringen innebär även attraktiva rationaliseringar av Eyeonid:s tekniskt drivna kostnadsmassa, hävdar bolaget.

Grundarna till Tirsys som var och en besitter mer än 20 års erfarenhet av textanalys och lingvistik, har tidigare varit med och utvecklat två textanalysplattformar som de själva kallar första respektive andra generationens textanalysmotorer.

Parternas målsättning är att slutföra ett avtal senast 31 juli 2017.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se, 079 337 16 90
Nyhetsbyrån Finwire

Eyeonid Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -