NEUROVIVE
KOMMER SÅ SMÅNINGOM BEHÖVA SÖKA NYTT KAPITAL - VD (Direkt)

2017-06-29 17:09

STOCKHOLM (Direkt) Neurovive Pharmaceutical planerar för en utlicensiering av Nash-programmet för behandling av fettlever (icke-alkoholorsakad steatohepatit).

"Vi kommer aktivt att börja med de diskussionerna i höst. I normalfallet sker en sådan där utlicensiering inom ett år", säger Neurovives vd Erik Kinnman till Nyhetsbyrån Direkt.

Substansen NV556 har genomgått vad som av bolaget beskrivs som "omfattande preklinisk utveckling" mot Nash. Utöver NV556 utvecklar Neurovive en ny klass av substanser med en annan verkningsmekanism som kan fungera som komplement till behandlingen av Nash.

Neurovive bedömer sig fortsatt ha kapital som räcker in i 2018.

Neurovive hade vid utgången av mars likvida medel på drygt 67 miljoner kronor. Kassaflödet för den löpande verksamheten uppgick samtidigt till -13 miljoner kronor för kvartalet och -57 miljoner kronor för helåret 2016.

Erik Kinnman hymlar inte med att Neurovive tids nog kommer att behöva söka nytt kapital för att finansiera bolaget.

"Det är naturligtvis så att vi så småningom kommer att behöva söka nya pengar. Vi har ju inga intäkter som du vet", säger Erik Kinnman.

På frågan om torsdagens kursuppgång i Neurovive förändrar möjligheterna för att bolaget tar in kapital genom en nyemission blir svaret att det "ur bolagets synvinkel är bättre att vi har en värdering som pekar på möjligheten i portföljen och bolaget".

Är ett partneravtal kring Nash innan ingången av 2018 att hoppas på för mycket?

"Det är inte omöjligt, men i normalfallet tar det uppåt ett år och det är därför som vi säger så också", säger Erik Kinnman.

Normalt sett tar utlicensieringssamtal lång tid. Neurovive har arbetat med förberedande aktiviteter kring utlicensieringsambitionerna.

"Vi vill gärna göra ett avtal med de stora spelarna och det tar tid", fortsätter Erik Kinnman. "Vi tar inte första bästa om man säger så bara för att de är snabbast. Vi har redan haft intresse från de flesta större spelarna och en del mindre också och de vill vi följa upp så att vi får bästa möjliga partner och avtal".

Edison tog i dag upp bevakningen av Neurovive med ett bedömt värde på 30 kronor per aktie. Neurovive-aktien har efter den haussiga analysen rusat upp med 62 procent till 6:80 kronor.

"Analysen stödjer det som vi har pekat på i våra framtida möjligheter i projekten. Den belyser dels det inlicensierade projektet KL1333 inom mitokondriella sjukdomar, framgångarna i TBI (traumatisk hjärnskada) och sedan potentialen i vårt Nash-program", säger Erik Kinnman som bedömer att det är en bra analys även om den är en betald analys av bolaget.

Edison kommer efter torsdagens inledda bevakning av Neurovive att löpande följa bolaget under en längre tid, enligt Kinnman.

Magnus Bernet +46 8 5191 7911

Nyhetsbyrån Direkt


Abliva - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -