EUROPABÖRSER
MAKROSTATISTIK BÄDDAR FÖR HÖKAKTIG CENTRALBANK (Direkt)

2017-06-29 17:05

STOCKHOLM (Direkt) De stora börserna i Europa handlades skarpt nedåt på torsdagen efter överlag positiv makrostatistik som bäddar för ett hökaktigt svar från centralbanken.

Endast banksektorn njöt av hökaktigare utsikter på det Franska CAC40-indexet som var ned 1,6 procent. Samma mönster urskildes på tyska DAX som föll 1,5 procent, medan Commerzbank och Deutsche Bank båda steg kring 2 procent. Sammantaget var regionsindexet STOXX600 ned 1,1 procent.

EU:s konjunkturbarometer visade att den samlade konfidensindikatorn, ESI, för euroländerna steg till 111,1 i juni, från 109,2 i maj. Enligt Bloomberg News väntade analytikerna att konfidensindikatorn skulle ha stigit till 109,5.

Orderingången i Tyskland på maskiner och anläggningar steg med 17 procent i maj, jämfört med motsvarande månad ett år tidigare, enligt inflationsjusterad statistik från branschorganisationen VDMA, vars chefekonom Ralph Wiechers noterade att såväl orderingången från euroländerna som Asien, och då i synnerhet Kina, ser bättre ut, samtidigt som det inhemska läget blir allt starkare.

"Kunderna inom tillverkningsindustrin är mer optimistiska, kapaciteten är väl utnyttjad och det finns eftersläpning i efterfrågan på investeringar och i modernisering", sade Ralph Wiechers.

Martin Nilsson +46 8 5191 7911

Nyhetsbyrån Direkt


Deutsche Bank - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -