NORDEN
NEDGÅNGAR ÖVERLAG MED KÖPENHAMNSBÖRSEN I BOTTEN (Direkt)

2017-06-27 17:52

STOCKHOLM (Direkt)Börserna i Norden följde Europabörsernas exempel och stängde överlag lägre på tisdagen i väntan på Fed-chefen Janet Yellens anförande klockan 19.00 på tisdagskvällen.

Det regionala indexet Vinx 30 tappade omkring 1 procent med Novo Nordisk och Nokia i botten. Bland de enskilda börserna backade Köpenhamnsindexet C20 1,4 procent. I Helsingfors var OMXH25 ned 1,2 procent medan oljetunga Oslobörsen, OBX, räddades av ett starkare oljepris och steg knappt 0,2 procent.

Oljepriserna steg för fjärde dagen i rad. Klockan 17.50 var WTI-oljan var upp 2,1 procent medan Brent-oljan var steget före med en uppgång om 2,4 procent.

Det danska konglomeratet Maersks aktie tappar under efter tisdagsmiddagen efter att det blivit känt att bolaget drabbats av omfattande it-problem. Haveriet, som berör flera kontor och affärsområden, bekräftades av Maersk och aktien tappade cirka 1 procent efter att ha varit upp tidigare under tisdagen.

Maersk meddelade senare under tisdagen att det handlar om en hackerattack.

Övrigt i Europa talade ECB-chefen Mario Draghi om att allt pekar mot att den ekonomiska återhämtningen stärks och breddas och att deflationistiska krafter ersätts av reflationistiska krafter.

Mario Draghi antydde dock att det inte behöver betyda en helt statisk penningpolitik.

"I takt med att ekonomin fortsätter att återhämta sig kommer en konstant policyhållning bli mer ackommoderande. Centralbanken kan följa återhämtningen genom att justera parametrarna i policyinstrumenten - inte för att strama åt policyhållningen utan för att hålla den i stort sett oförändrad", sade han.

Martin Nilsson +46 8 5191 7911

Nyhetsbyrån Direkt


A.P. Møller - Mærsk B - I dag

{point.key}

Nokia Oyj - I dag

{point.key}

Novo Nordisk B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -