CYXONE
SER ETT "BRA TERAPEUTISKT FÖNSTER" FÖR T20K - VD (Direkt)

2017-06-12 12:20

STOCKHOLM (Direkt) Biomedicinbolaget Cyxone ser en god profil för substansen T20K med god effektivitet i relation till toxicitet för behandling av MS.

"Såvitt vi vet i dag har vi ett ganska bra terapeutiskt fönster", sade Cyxones vd Kjell G Stenberg under sin presentation vid Småbolagsdagen.

Fas 1-studier med T20K väntas kunna inledas i början av 2018.

Cyxone har för närvarande kapital för att ta T20K igenom fas 1-studier. Antingen skulle bolaget därefter ingå ett partnerskapsavtal alternativt ta in nytt kapital för vidare fas 2-studier. Om Cyxone väljer att genomföra studier i fas 2 på egen hand bedömer Kjell G Stenberg i samtal med Nyhetsbyrån Direkt kapitalbehovet någonstans i storleksordningen 40-50 miljoner kronor.

Med T20K hoppas Cyxone kunna ta fram ett läkemedel med samma effektivitet som dagens läkemedel inom MS, men med en mer fördelaktig biverkningsprofil.

I prekliniska studier har T20K visat på en liknande effektivitet som fingolimid, under varumärket Gilenya hos Novartis.

Om T20K når hela vägen fram till marknaden räknar Cyxone med en marknadspotential på 1 miljard dollar. Då innefattar denna bedömning en inriktning mot så kallad relapserande remitterande MS (RRMS) det vill säga skovvis fortlöpande sjukdomstillstånd. Ett sådant tillstånd innebär att handikappet från sjukdomen förvärras i samband med skov, men att tillståndet för sjukdomen däremellan är stabilt.

Magnus Bernet +46 8 5191 7911

Nyhetsbyrån Direkt


Cyxone - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -