H&M
MORGAN STANLEYS TEST AV NEGATIV SYN GAV SÄNKT RIKTKURS (Direkt)

2017-06-07 10:29

STOCKHOLM (Direkt) Morgan Stanley har haft en negativ syn på H&M-aktien i flera år och efter en färsk genomgång av de hot och möjligheter klädbolaget står inför upprepas den negativa synen (undervikt). Samtidigt justeras riktkursen ner ytterligare något till 150 kronor, att jämföra med de 211 kronor som H&M handlas till i dagsläget.

Möjligheten att H&M:s kostnader eller bruttomarginal kommer att överraska på uppsidan bedöms enligt Morgan Stanley som små. I analysen dras slutsatsen att H&M redan har en lägre personalnivå än sina konkurrenter och bruttomarginalen bedöms fortfarande vara för hög sett till var i värdekedjan H&M:s kunderbjudande ligger.

I analysen konstateras vidare att förutsättningarna för den globala klädhandeln varit ovanligt utmanande de senaste 18 månaderna och att investerarna bör hålla öppet för att utvecklingen skulle kunna bli mer fördelaktig framöver. Morgan Stanley säger sig dock hittills se få positiva marknadstecken.

För att ytterligare testa sin negativa syn på H&M och de potentiella riskerna mot underviktrekommendationen lyfter Morgan Stanley fram lite mer oväntade händelseförlopp som trots allt inte går att utesluta: förändringar i H&M:s ledning och/eller spekulationer om att familjen Persson vill köpa ut bolaget från börsen.

"Den första händelsen känns mycket mer rimlig än den andra, men kan samtidigt snabbt leda till en ökad oro för sänkta prognoser och utdelningens uthållighet", heter det i analysen.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Hennes & Mauritz B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -