H&M
CARNEGIES ORO FÖR LÄGRE FÖRSÄLJNING PER BUTIK STIGER (Direkt)

2017-05-30 11:04

STOCKHOLM (Direkt) Carnegie ser inte att en förbättring av H&M:s försäljning eller vinst, som skulle antyda en påtaglig återhämtning för klädbolaget, är nära förestående. Dessutom ökar oron för det kraftiga försäljningstappet per butik.

Det framgår av en analys daterad 30 maj där rekommendationen sälj och riktkursen 200 kronor upprepas.

"Försäljningsmomentum har fortsatt att försämras under de senaste sex månaderna och ett dramatiskt skifte i konsumenternas beteende verkar vara huvudskälet till H&M:s problem. Väsentliga åtgärder har vidtagits för att förbättra bolagets omni-channelerbjudande, men vi misstänker att det kommer att ta lång tid att vända trenden och vi fruktar att försäljningen och vinsten per butik kan fortsätta att försämras på kort och medellång sikt", skriver Carnegie i analysen.

Carnegies prognos för H&M:s försäljning i maj har sänkts till +6 procent, från tidigare +10 procent, och estimaten för vinst per aktie de kommande åren har justerats ner med 1-2 procent.

Antagandet om en lägre försäljning och vinst motverkas delvis av den senaste tidens dollarförsvagning, något som enligt Carnegie bör vara lätt positivt för H&M:s bruttomarginal.

Carnegie gick från köp till behåll i början av 2016 och satte sedan sälj på H&M i september 2016 när aktien stod i drygt 240 kronor. På tisdagen byter aktien ägare kring 222 kronor.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Hennes & Mauritz B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -