VESTAS
NÄSTA 5 ÅR BLIR BÄSTA NÅGONSIN FÖR BRANSCHEN - USA-CHEF (Direkt)

2017-05-29 08:16

STOCKHOLM (Direkt) De kommande åren har förutsättningar att bli fantastiska för vindkraftbranschen i USA, enligt den danska vindturbintillverkaren Vestas amerikanske chef Chris Brown.

"De kommande fem åren kommer att bli de bästa vi någonsin har sett", sade han vid en vindkraftkonferens i Anaheim I Kalifornien, rapporterar den danska nyhetsbyrån Ritzau Finans.

De väntat goda tiderna hänger bland annat samman med det amerikanska systemet med skatterabatter, PTC, där ett stort antal projekt har fått godkänt för stöd under resten av decenniet.

PTC-systemet är under avveckling och redan i år utgör stödet bara 80 procent av fjolårets nivå. En avtrappning fortsätter ned till 40 procent 2019, varefter det bortfaller. För varje år gäller dock en period om fyra år då godkända projekt kan genomföras.

Chris Brown ser dock flera skäl till att vara optimistisk, skriver Ritzau vidare.

"Jag tror att energipriserna kommer att falla i takt med att vindenergin växer", säger han, med tillägget att priset på vindkraft fallit med 66 procent sedan 2009.

Därtill har elnäten blivit stabilare, samtidigt som vindkraft fått en allt större betydelse för hela den amerikanska ekonomin, enligt USA-chefen.

Michael Bernander +46 8 5191 7917

Nyhetsbyrån Direkt


Vestas Wind Systems - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -