PlayHippo
PlayHippo minskade omsättningen och rörelseresultatet i första kvartalet 2017 (uppdaterad) (Finwire)

2017-05-24 12:52
(tillägg efter tredje stycket)

Spelbolaget PlayHippo redovisar minskad omsättning under första kvartalet 2017 jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar även minskat rörelseresultat.

Omsättningen uppgick till 1,2 miljoner kronor (1,7), en minskning med -29 procent mot föregående år. Rörelseresultatet blev -3,6 miljoner kronor (-2,7).

Resultatet före och efter skatt var -2,5 miljoner kronor (-2,7). Resultat per aktie hamnade på -0,01 kronor (-0,02).

Spelöverskottet steg till 0,8 miljoner kronor (0,4). Spelomsättningen sjönk med 23 procent till 69,0 miljoner kronor (90,0). Spelomsättningen har enligt bolaget sjunkit som en direkt effekt av strategin att sänka bonuskostnader.

Kassa och bank var på 5,9 miljoner kronor (0,3) per den 31 mars. Kassaflödet från den löpande verksamheten blev -3,0 miljoner kronor (-2,5) i första kvartalet.

Vd Björn Mannerqvist uppger i rapporten att de stora förändringarna i verksamheten, där man bland annat har stärkt den administrativa strukturen kring koncernen med nya partners, på kort sikt kommer att medföra högre kostnader för bolaget.

"Att skapa en starkare struktur är en förutsättning för att vi ska kunna gå vidare med de framtidsplaner vi har på ett framgångsrikt vis. Vi lägger stora ansträngningar på att stärka våra interna rutiner och processer i alla delar av vår verksamhet, dels för att själva kunna utvärdera var vi bör satsa och inte, men även för att på bästa sätt kunna ta in starka förvärv", uppger han.


[Tabell 1]

Anton Wilén
anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41
Nyhetsbyrån Finwire

Fable Media Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -