Micropos Medical
Micropos Medical minskade förlusten i första kvartalet 2017 (Finwire)

2017-05-24 12:46
Göteborgska medicinteknikbolaget Micropos Medical ökade omsättningen och minskade förlusten i det första kvartalet 2017 jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen var 0,1 miljoner kronor (0) och resultatet före skatt var -4,1 miljoner kronor (-4,8).

Likvida medel uppgick till 20,6 miljoner kronor (12,5) vid periodens slut. Ökningen förklaras av nyemissionen som genomfördes i november 2016.

"Våra intryck under första kvartalet är att intresset för hypofraktionering och därmed behovet för vår produkt fortsatt ökar, detta stärktes ytterligare under Europas största strålbehandlingskongress ESTRO som hölls i början av maj. Det har även börjat komma fler vetenskapliga publikationer i området och fler är på väg vilket krävs för att sjukhus skall börja använda sig av detta kliniskt. De som kommer i kontakt med oss har i de flesta fall en plan att gå mot hypofraktionering och inser behovet av den ökade precision i behandlingen som RayPilot möjliggör. Detta gör att det nu finns en meningsfull marknad att bearbeta", uppger vd Tomas Gustafsson i rapporten.

"Denna process har tagit flera år, och vi har kunnat bli mer och mer kommersiella i vårt erbjudande. Vi har stärkts av att vi nu genomfört den första systemförsäljningen och av intrycken från marknaden. Med detta och de pågående diskussioner vi har med potentiella kunder ser vi därför positivt på framtiden och vi räknar med att vi får fler order under året", avslutar han.


[Tabell 1]

Anton Wilén
anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41
Nyhetsbyrån Finwire

Micropos Medical - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -