NEW YORK
INDEX UPPÅT FÖR FJÄRDE DAGEN I RAD, S&P500 +0,2% (Direkt)

2017-05-23 22:11

STOCKHOLM (Direkt) New York-börserna fortsatte uppåt för fjärde dagen i rad på tisdagen, även om indexrörelserna dock var relativt små.

Vid stängning hade Dow Jones industriindex stigit 0,2 procent till 20.938. S&P 500 var upp lika mycket till 2.398, medan Nasdaqs kompositindex handlades upp 0,1 procent till 6.139.

Försäljningen av nya enfamiljshus i USA föll oväntat med 11,4 procent i april jämfört med månaden före, till en säsongsjusterad årstakt på 569.000 enheter enligt statistik från USA:s handelsdepartement. Analytiker hade räknat med en årstakt på 610.000 enheter, vilket i så fall skulle ha inneburit en nedgång med endast 1,8 procent jämfört med föregående månad.

Dollarn stabiliserades efter några dagars nedgång och råoljepriset visade förhållandevis små rörelser efter den senare tidens starka uppgång. Bland sektorerna i S&P 500 gick framför allt finans men även hälsovård bra för dagen, medan sällanköpsvaror och IT utvecklades svagare.

Agilent Technologies steg 4,6 procent efter att ha höjt sina resultat- och försäljningsprognoser i rapporten som släpptes sent på måndagskvällen.

Fiat Chrysler var en stor förlorare och tappade drygt 4 procent. USA:s justitiedepartement stämmer biltillverkaren med anledning av misstänkt fusk med utsläppsvärden för en av bolagets dieselmotorer.

Spannmålsbolaget Bunge lyfte 16,6 procent, sedan råvaruhandlaren Glencore gått ut med att det kontaktat Bunge avseende en möjlig affär. Glencore underströk dock att en sådan inte säkert kommer att bli av.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -