AcuCort
AcuCort tecknar tillverkningsavtal med franska PlastoPharm (Finwire)

2017-05-17 12:25
AcuCort tecknar ett samarbetsavtal med franska Laboratoires Plasto Santé, PlastoPharma, avseende fortsatt utveckling och tillverkning bolagets nya produkt Dexa ODF. Det är en
snabblöslig film att lägga på tungan, baserad på en välkänd variant av kortison, för behandling av bland annat akuta allergiska reaktioner. Det framgår av ett pressmeddelande.

PlastoPharma är en kontraktstillverkare specialiserad på teknologier för framställning av medicinska plåster och tunna orala filmer.

Avtalet innebär att PlastoPharma i samarbete med AcuCort ska avsluta produktutvecklingen, skala upp produktionen till kommersiell storlek och tillverka batcher för såväl bioekvivalensstudier i EU och USA som för regulatoriska ansökningar. Avtalet lägger också grunden för ett tillverknings- och försörjningsavtal att gälla vid kommersialisering av Dexa ODF.

"Avtalet med PlastoPharma är ett strategiskt viktigt steg för AcuCort. PlastoPharma har ett gediget kunnande och erfarenhet inom utveckling och produktion av filmbaserade läkemedel som nu ställs till vårt förfogande och möjliggör fortsatt utveckling enligt den plan vi tidigare har kommunicerat", säger Mats Lindfors, vd i AcuCort.

"Vi ser framemot att samarbeta med AcuCort och utvecklingen av deras spännande och innovativa läkemedelsprodukt på den starkt växande marknaden för orala lösliga filmer", säger Bruno Loiseau, vd i PlastoPharma.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

AcuCort - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -