INTRUM JUSTITIA
MYCKET MÖJLIGHETER INOM KÖPTA FORDRINGAR - VD (Direkt)

2017-04-25 10:16

STOCKHOLM (Direkt) Intrum Justitia ser mycket möjligheter och en bra pipeline när det gäller köpta fordringar, även om det alltid är svårt att förutse exakt när köp kommer att genomföras.

Det uppgav Intrum Justitias vd Mikael Ericson vid telefonkonferensen som svar på en fråga kring volymerna inom köpta fordringar som utgör den dominerande delen av verksamhetsområdet Finansiella tjänster.

Intrum Justitia tittar på fordringsköp inom över 20 länder och letar alltid efter rätt relation mellan risk och avkastning, är budskapet.

Intäkter och resultat inom Finansiella tjänster har ökat till följd av fortsatt mycket god tillväxt inom köpta fordringar där investeringarna under de senaste tolv månaderna har varit 4,7 miljarder kronor, uppgav bolaget i delårsrapporten.

Under det första kvartalet uppgick investeringar av köpta fordringar till 2.377 miljoner kronor, vilket var mer än marknadens förväntan om 1.958 miljoner enligt SME Direkt och klart högre än köpen under motsvarande kvartal ett år tidigare som uppgick till 738 miljoner.

En stor del av ökningen förklarades av 1.334 miljoner kronor som avser fordringar som köptes genom förvärvet av 1st Credit i Storbritannien. Exklusive detta förvärv var fordringsköpen drygt 1 miljard kronor under det första kvartalet.

Vd Mikael Ericson uppgav vid telefonkonferensen även att det är "business as usual" för bolaget medan man väntar på klartecken från Bryssel för förvärvet av Lindorff. Intrum räknar alltjämt med en stängning av transaktionen i slutet av det andra kvartalet.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Intrum - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -