AFFÄRSVÄRLDEN
KÖP SBB OCH AAK, VÄNTA MED BILLERUD OCH EWORK (Direkt)

2017-04-25 23:04

STOCKHOLM (Direkt) I veckans utgåva av Affärsvärlden får SBB och AAK köprekommendationer, meda Billerud Korsnäs och Ework får en vänta-rekommendation.

Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, "kombinerar stabilitet med smart bostadsexploatering på ett sätt som faktiskt förtjänar en börspremie, nästan dubbla analyskursen går att räkna hem", skriver tidningen som även lyfter fram den duktige vd:n Ilija Batljan. Rekommendationen blir köp.

Billerud Korsnäs ges en "vänta". Tillverkaren av förpackningspapper och kartongs nyckeltal kommer att tyngas framöver i och med bolagets investeringsprogram. Att bolaget dessutom är känslig för externa faktorer gör att tidningen har svårt att se en " risk/reward" vid dagens nivåer.

För AAK, tillverkare av vegetabiliska specialfetter, ser Affärsvärlden att bolagets aktie inte har inprisat sin fulla potential som ett lågriskalternativ. Aktien, som lyfte med 6-7 procent på sin kvartalsrapport har mer att ge, menar tidningen. Rekommendationen är köp till riktkurs 712 kronor.

Sist men inte minst får även Ework en "vänta". Når företaget sitt mål om en 20 procentig årlig tillväxt fram till 2020 och behåller de fem senaste årens ebit-marginal värderas aktien till p/e 13 och ev/ebit till 10 på 20 års prognos. Det anser Affärsvärlden att det "osar fullvärderat".


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -