NEW YORK
NÄSTINTILL OFÖRÄNDRAT, RAPPORTBOLAGEN TYNGDE -0,3% (Direkt)

2017-04-21 22:34

STOCKHOLM (Direkt) Veckans sista handelsdag slutade i minustecken för de ledande börserna i New York. Under kvällen meddelade president Donald Trump att den utlovade skattereformen kommer att presenteras i nästa vecka.

Dow Jones stängde 0,1 procent ned vid nivån 20.506. Nasdaq hade också backat med 0,1 procent till 5.917 och S&P 500 var 0,3 procent lägre vid nivån 2.349.

En dämpad aptit märktes inför den första rundan av det franska presidentvalet som hålls i helgen. Enligt de flesta opinionsundersökningar leder mittenkandidaten Emmanuel Macron, men Nationella frontens Marine Le Pen ligger inte långt efter.

"Efter Brexit måste alla vara oroliga. Folk handlar inte när de är nervösa nu för tiden - det finns en liten nervositet och en stor osäkerhet, så vi får se", sade en Joe Saluzzi vid Themis Trading till Reuters.

Resultatsäsongen fortsatte i full fart även på fredagen.

Leksakstillverkaren Mattel föll med 14 procent efter en rapport där förlusten var högre än väntat. Bolaget var det sämst presterande inom S&P 500.

Även General Electric letade sig lägre efter att ha öppnat upp sina räkenskaper. Bolaget redovisade ett negativt kassaflöde för industriverksamheten under perioden och industrikonglomeratet backade med 2,4 procent.

Schlumberger sjönk med 2,2 procent sedan oljeservicebolaget varnat för att marginalerna kommer att förbli under press på grund av fortsatta investeringar.

Trots att just fredagens rapportbolag inte mottogs så positivt av marknaden har total tre fjärdedelar av de nästan 100 stycken S&P 500-bolag som rapporterat levererat över förväntan.

Under kvartalet väntas vinsterna för samtliga bolag inom indexet ha ökat med 11.2 procent, vilket är den största uppgången sedan 2011.

På makrofront meddelade Federal Reserves vicechef Stanley Fischer att inget har ändrat synen på att det verkar lämpligt med två ytterligare räntehöjningar i USA under återstoden av 2017.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var oförändrad vid 2,23 procent.

Julia Hederstierna +46 8 5191 7911

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -