BrainCool
BrainCools abstract ska presenteras vid MASCC (Finwire)

2017-03-28 11:21
Medicinteknikbolaget BrainCool meddelar att den stora internationella kongressen MASCC har accepterat ett abstract från bolaget för presentation. Kongressen hålls den 23-25 juni i Washington DC i USA, enligt ett pressmeddelande.

I rapporten redovisas de första resultaten för Cooral System som är framtagen för förebyggande av oral mukosit, OM, hos patienter som behandlas med kemoterapi. De nya resultaten gäller en förstudie inför den stora, randomiserade, kontrollerade prövningen hos patienter som genomgår stamcellstransplantation. Syftet med förstudien var främst att optimera produkten och att testa tolererbarheten, men även den förebyggande effekten mot OM mättes.

"Även om patientunderlaget är litet är resultaten entydiga även vad gäller effekt, då i princip ingen Oral Mukosit uppstod på en normalt mycket utsatt patientgrupp", skriver BrainCool.

I dagsläget bedriver BrainCool en klinisk studie med Cooral System på fyra kliniker i Sverige. Tanken är att studien ska ligga till grund för en FDA-ansökan i USA och målet är att vara färdig med rekryteringen under 2017.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se, 0701-15 39 64
Nyhetsbyrån Finwire

BrainCool - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -