Scandinavian Organics
Scandinavian Organics vill inte kommentera uppgifterna om finansieringsbehov (Finwire)

2017-03-27 14:00
Scandinavian Organics har i ett pressmeddelande uppgivit att bolaget behöver ytterligare ett kapitaltillskott för att säkerställa sin position och att detta är under förhandling, efter att man i januari genomfört en riktad nyemission om 8 miljoner kronor för att minska företagets skuldbörda.

Vidare uppgavs Scandinavian Organics under de senaste tiden ha haft svårigheter med råvaror och produktion för både dagligvaruhandeln och food service, men att man ligger i startgroparna "för att mycket snabbt återuppta produktionen i full skala".

Bolagets vd Nils Wetterlind uppger för Finwire att han inte har något att tillägga till pressmeddelandet som skickades under helgen.

Servicegraden, det vill säga andelen levererade produkter gentemot order, låg enligt bolagets tidigare kommunikation på 52 procent i december och 55 procent i november. Servicegraden för januari och februari har inte kommunicerats.

Nils Wetterlind sade i mitten av januari att det fördjupade samarbetet med Freshdirect, som fick ett utökat ansvar för tillverkningen, borde leda till att servicegraden stiger "väldigt snabbt". När Finwire talar med vd:n i början av februari uppgav han att produktionen var igång vid normala nivåer igen.

Anton Wilén
anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -