NOLATO
PRISNIVÅERNA PÅ BOLAG I USA BÖRJAR BLI VETTIGARE - FC (Direkt)

2017-03-24 14:44

STOCKHOLM (Direkt) Nolato, som tillverkar produkter i polymera material, tittar på möjligheter att göra bolagsförvärv i USA och bedömer att prisnivåerna har kommit ned något i år.

"Prisförväntningarna sprang iväg under andra halvåret 2016 och vi tittade på några exempel som var alldeles för dyra. Vi tycker att det har satt sig nu och kommit tillbaka lite. Det känns som att förväntningarna har sjunkit något det här året och att prisnivåerna börjar bli mer vettiga", säger Nolatos finanschef och vice vd Per-Ola Holmström i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

Efter att Nolato under hösten 2016 köpt två bolag i Centraleuropa flyttades huvudfokus på förvärvsfronten till Amerika, där bolaget vill expandera.

Har ni hittat några intressanta objekt i USA?

"En del av de vi har tittat på skulle kunna vara intressanta, men någon ska vilja sälja och det till en rimlig peng", säger bolagets vd Christer Wahlquist.

Kan ni göra ett förvärv i USA i år?

"Dyker rätt projekt upp är vi beredda", säger han.

Per-Ola Holmström uppger också att "krigskassan är i god form". Det tillåter bolaget att fortsätta att göra den typen av förvärv som gjordes under 2016, då Nolato köpte polska Grizzly Medical med en omsättning på cirka 25 miljoner kronor och schweiziska Treff med en uppskattad omsättning kring 450 miljoner kronor.

"Vi har en skuldsättning som inte alls är ansträngd. Det håller finansiärerna med om också. Vårt utrymme för att göra förvärv ligger uppåt 1 miljard kronor", säger Per-Ola Holmström.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Nolato B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -