NEW YORK
ARGA YOUTUBE-ANNONSÖRER TYNGER GOOGLE, S&P500 +0,2% (Direkt)

2017-03-23 18:17

STOCKHOLM (Direkt) Börserna i New York drog sig försiktigt uppåt på torsdagen. Fokus låg på den stundande omröstningen om att riva upp det så kallade "Obamacare". Omröstningen ses som ett test för landets president Donald Trump, och om den inte går hans väg anses det hota hans ekonomiska reformagenda.

Vid 18-tiden hade Dow Jones industriindex och det bredare S&P 500 stigit 0,2 procent till 20.703 respektive 2.352, medan teknikorienterade Nasdaqs kompositindex var förändrat på 5.823.

Bland branscherna inom S&P 500 vände bankerna uppåt efter en svag vecka hittills.

Ford backade 0,7 procent efter att ha lämnat prognos för första kvartalet om en vinst på 0:30-0:35 dollar per aktie - långt under förväntningarna på marknaden som var ett resultat på 0:47 dollar per aktie.

Googles moderbolag Alphabet noterade ett tapp på 1,6 procent. Googleägda webbkanalen Youtube har fått kritik från annonsörer som inte vill se sina reklamklipp i anslutning till vad man anser vara "stötande innehåll", och ett antal annonsörer har också uppgett att de helt slutat använda Youtube som annonskanal.

PVH som äger varumärkena Calvin Klein och Tommy Hilfiger lyfte 8,5 procent sedan bolagets resultat och försäljning för fjärde kvartalet överträffat analytikernas förväntningar. Särskilt Hilfiger-märket växte under det gångna kvartalet och bidrog till de starka siffrorna, enligt nyhetsbyrån AP.

Även lågbudgethandlaren Five Below redovisade resultat som var starkare än väntat och klättrade som följd av detta med nära 11 procent.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


Alphabet Inc Class C - I dag

{point.key}

Ford Motor - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -