CloudRepublic
CloudRepublic noteras sannolikt på NGM i april, för samtal om förvärv - vd (Finwire)

2017-03-22 14:37
Digitaliseringsföretaget CloudRepublic, som under dagen meddelade att nyemissionen inför listningen på NGM blev övertecknad, har ännu inte fått något datum för noteringen men vd Alexander Kehrer säger till Finwire att den första handelsdagen troligen kommer att infalla under april.

Bolaget har utvecklat en digitaliseringsplattform och en algoritm som via dataparametrar från externa källor ger företag ett mätbart värde på sin digitala mognad som sedan sammanställs i ett digitaliseringsindex, samt olika tjänster som ska hjälpa företagen i sin digitala transformation.

Själva indexet fungerar oftast som en instegsmodell för att påbörja en dialog med kunden, säger vd:n.

- Många uppfattar fortfarande digitalisering som något ganska diffust; vad det är och vad det innebär för bolaget. Här får man ett konkret sätt att se på det och en analys och en benchmark mot sina konkurrenter utan att behöva engagera sig själv. Oftast är det där vi börjar.

Att öka sin digitaliseringsgrad leder enligt Alexander Kehrer bland annat till ökad lönsamhet och ökad kundnöjdhet, vilket enligt honom är drivkraften i att använda CloudRepublics tjänster.

Enligt dagens pressmeddelande ska CloudRepublic intensifiera arbetet med möjliga förvärvskandidater. Vd:n säger att man just nu är uppe i ett antal diskussioner.

- Det blir kompletteringsförvärv, mycket för att bredda portföljen. Vi har en ganska ambitiös tillväxtplan, så det är också för att bygga tillväxt i rätt områden, säger han.

Vidare kommer kapitalanskaffningen användas till att utveckla digitaliseringsplattformen och de övriga tjänsterna, samt stärka marknads- och säljorganisationen.

- Utmaningarna är att nå ut med plattformen så brett som möjligt och göra den känd. För modellen i sig är skalbar med hög automatiseringsgrad och för oss är det ingen större kostnad att ta in ytterligare kund, den är byggd för volym.

Just nu fokuserar bolaget på Sverige, men ser på sikt en global marknad. Detta då den internetbaserade modellen är relativt enkel att överföra till andra marknader och lätt att distribuera, säger Kehrer.

Nyemissionen tecknades till 180 procent och efter att överteckningsoptionen utnyttjats tillförs bolaget genom emissionen cirka 17 miljoner kronor efter noterings- och emissionskostnader.

Anton Wilén
anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -