På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Plejd
Plejd genomför företrädesemission och riktad nyemission, handeln återupptas (forts) (Finwire)

2017-03-03 17:41
(Plejd förtydligar datum för teckningstid och handel med teckningsrätterna)

Teknikbolaget Plejd har beslutat att genomföra en företrädesemission och en riktad nyemission. Styrelsen utnyttjar därmed bemyndigandet från årsstämman att emittera aktier.
Företrädesemissionen kommer vid fullteckning att tillföras 17,1 miljoner kronor före emissionskostnader och den riktade nyemissionen 6,5 miljoner kronor, totalt 23,6 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Plejds aktie som handelsstoppades klockan 10.01 kommer efter beskedet om nyemissionerna att återuppta handeln i aktien idag klockan 12.00.

Villkoren i företrädesemissionen är 1:5, innebärande att fem befintlig aktier ger rätt att teckna en ny aktie till teckningskursen 15 kronor per aktie. Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 8 mars och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 9 mars. Teckningstiden löper från 17 mars till 10 april och handel med teckningsrätter sker den 17 mars till 6 april. Emissionskostnaderna för företrädesemissionen uppskattas till 1,2 miljoner kronor. Bolaget avser på förhand erhålla teckningsförbindelser om 5,9 miljoner kronor, motsvarande 35 procent av emissionsvolymen.

Den riktade nyemissionen är på 435.000 aktier till samma teckningskurs som företrädesemissionen, 15 kronor per aktie. Den riktade emissionen är i sin helhet på förhand skriftligen avtalad genom teckningsförbindelser.

Den planerade kapitalanskaffningen syftar till att stärka rörelsekapitalet och därigenom säkerställa förmågan till att upprätthålla ett fortsatt högt tempo inom framförallt marknadsbearbetning och produktutveckling. Styrelsen bedömer att det är av strategisk vikt att bolaget inte drabbas av oväntade förseningar som hänförs till bristande finansiella resurser under en period av hög aktivitet i bolaget. Plejd har en orderbok på 8 miljoner kronor, vilket kan jämföras med nettoomsättningen på 4,6 miljoner kronor 2016.

Den riktade nyemissionen tecknas av Sonny Johansson med 200.000 aktier, Modelio
Equity 153.000 aktier och Andreas Bergström med 82.000 aktier.

Plejd kommer att hålla följande informationsträffar.

* 14 mars i Jönköping, kl 17.00
* 16 mars i Kungsbacka
* 20 mars i Stockholm, kl 19.30
* 22 mars i Göteborg, kl 18.00
* 23 mars i Malmö, kl 17.30

Plejd har anlitat InWest Corporate Finance som projektledare och Aktieinvest FK som emissionsinstitut i samband med kapitaliseringen.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Plejd - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -