Concent
Concent redovisar nedskrivningar och storförlust för fjärde kvartalet (Finwire)

2017-02-28 08:21
Fastighetsutvecklaren Concent redovisar en kraftigt utökad förlust för det fjärde kvartalet 2016 som tyngs av nedskrivningar.

Omsättningen blev -225,8 miljoner kronor (90). Rörelseresultatet uppgick till -453,8 miljoner kronor (78,2) och periodens resultat var -468 miljoner (38,6). Det kraftigt negativa resultatet är kopplat till försäljningen av Barents Center som innebär en nedskrivning om 161,5 miljoner kronor.

"Under sista kvartalet har vi igen nagelfarit alla pågående projekt och tvingats konstatera att produktionskostnaderna är större än beräknat främst i projektet Bålsta Pendlingen. Nu ser dock projektportföljen riktigt bra ut och förhoppningsvis kan vi räkna med positiva resultateffekter för projekten framöver. Den nedskrivning av goodwill vi gjort är hänförbart till Barents Center och slår hårt på resultatet i kvartalet, men innebär att Concent är av med sin stora goodwillpost", skriver tillförordnade vd:n Henrik Gidmark i rapporten.

Han skriver vidare att den nya styrelsen på kort tid åstadkommit flera bra saker för att få verksamheten på rätt riktning igen.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -