BEOWULF MINING
FORTFARANDE HOPPFULLA OM KONCESSION - VD (Direkt)

2017-02-28 08:30

STOCKHOLM (Direkt) Gruvprospekteringsbolaget Beowulf Mining har stabiliserats under 2016, med nya förvärvade tillgångar och positiva prospekteringsresultat. Irritationen är dock tydlig gällande processen kring bolagets ansökan om bearbetningskoncession för Kallak-fyndigheten.

Det framgår av bokslutsrapporten.

"Trots framstegen som gjorts vid Kallak North under 2015 blev vi frustrerade av Norra Kärr-beslutet i februari 2016 och av den förnyade översyn som introducerades, samt i ett senare stadium, den 1 februari 2017, av länsstyrelsens senaste uttalande, som inte gav några svar på frågor den fått som en del av Bergsstatens utredning", kommenterar vd Kurt Budge i rapporten.

Beowulf-chefen fortsätter:

"Vi tror att det är i svenska intressenters, och i svenska och utländska aktieägares, bästa intresse att vår ansökan behandlas vidare av Bergsstaten."

Beowulf vill anlägga en järnmalmsgruva vid Kallak-fyndigheten utanför Jokkmokk och har en längre tid väntat på bearbetningskoncession. I november 2016 fick länsstyrelsen i Norrbotten extra tid från Bergsstaten, som handlägger ärenden som rör prospektering och utvinning av mineral, för att svara på frågor om projektet.

I början av februari meddelade dock länsstyrelsen att beslutsunderlaget inte ger tillräcklig vägledning om hur Laponia påverkas av en eventuell gruvverksamhet, varför ärendet återsändes till Bergsstaten.

Enligt bolaget har en komplett ansökan inlämnats och behandlats, inklusive en omfattande miljöeffektsbeskrivning, redan under 2013 och 2014. Detta har också bekräftats av länsstyrelsen, menar Beowulf Mining.

"Bolaget är fortfarande hoppfullt om att en bearbetningskoncession ska erhållas, men det finns inga garantier om, eller när, det kan ske", varnar Kurt Budge.

För helåret 2016 uppgick Beowulf Minings nettoresultat till -0,58 miljoner pund (-1,48), motsvarande cirka -6,5 miljoner kronor.

Bolaget hade vid utgången av året 1,6 miljoner pund i kassan.

Michael Bernander +46 8 5191 7917

Nyhetsbyrån Direkt


Beowulf Mining SDB - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -