NOKIA
SPÅR KONSOLIDERING OPERATÖRSMARKNAD USA I ÅR - VD (OMS) (Direkt)

2017-02-27 06:51

(Omsändning: sändes första gången på söndagen)

BARCELONA (Direkt) Nokia räknar med att det kommer att ske en konsolidering mellan operatörerna på marknaderna i USA och i Indien i år.

Det var en av sju förutsägelser för 2017 som Nokias vd Rajeev Suri kom med vid söndagens presskonferens i samband med telekommässan Mobile World Congress, MWC, i Barcelona.

"Bland operatörerna kommer det att vara mycket M&A-ljud i USA och Indien", sade han och tillade att det på sikt även kommer att ske en konsolidering bland operatörerna i Europa.

Även om det för Nokias del, och andra utrustningsleverantörers del, ibland betyder lägre operatörsinvesteringar i en fas då operatörer går samman är det en hälsosam utveckling på längre sikt.

"Jag tror på operatörsinvesteringar i marknaden på sikt och för att det ska hända är konsolidering ett måste", konstaterade han.

Rajeev Suri tror också att nätverkssäkerhet kommer att bli ett avgörande tema i branschen under 2017. Han pratade också om nya affärsmodeller som dyker upp, eftersom kunder som inte är operatörer dyker upp i bilden på ett mer betydande sätt.

Naturligtvis kommer 5G att växa fram, men liksom tidigare pratade Rajeev Suri om att 4G har mycket tid kvar.

"Investeringar i 4G och utvecklingar av 4G kommer att återkomma i marknader som Japan. Även om 5G kommer så är behovet av 4G fortfarande stort och jag ser inga tecken på att det avtar", sade han.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Nokia Oyj - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -