TELEKOM
PLATTOR OCH VR-SET FRÅN SAMSUNG, 2 LURAR FRÅN HUAWEI (Direkt)

2017-02-26 20:31

BARCELONA (Direkt) Två nya surfplattor och ett VR-set från Samsung samt två smartphones och en smartwatch från Huawei. Det var söndagens lanseringar vid telekommässan MWC i Barcelona från två av världens topptrio på mobiltelefonmarknaden.

Samsung kom inte med någon ny telefon, utan lanserade istället surfplattorna Galaxy Tab S3 och Galaxy Book samt ett Gear VR med handkontroll.

Galaxy Tab S3 har bland annat en utökad funktionalitet i S-Pen, med vilken användare bland annat kan anteckna direkt i PDF-dokument och göra om video till GIF-animering.

Galaxy Book är en kombination av en surfplatta och en laptop, som kommer i två storlekar. Produkten lanseras med Windows 10 i kombination med tangentbord och S-Pen.

Med Samsungs nya VR-set Gear VR, som lanseras under våren, följer en handkontroll med som fungerar både som fjärrkontroll och gamepad.

Telefoner blev det i stället från Huawei, som presenterade modellerna P10 och P10 Plus samt en andra utgåva av sin smarta klocka Huawei Watch 2.

En nyhet med telefonmodellerna är den nya "Leica Dual-Camera 2.0" som innebär dubbla kameror på baksidan och en extra Leica-kamera på framsidan. Modellerna har flera nya funktionaliteter kring just fotografering.

Samsung avslutade sin presskonferens med en rejäl "teaser", då bolaget bad åhörarna anteckna den 29 mars i sina kalendrar för "Galaxy Unpacked".

"Mycket snart ska vi visa en typ av innovation som den här branschen inte har sett på mycket länge", sade Samsungs marknadschef David Lowes vid presskonferensen.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -