EasyFill
EasyFill jagar inte längre kunder, nu är det kunderna som jagar EasyFill - vd (Finwire)

2017-02-24 16:19
EasyFill ökade omsättningen under 2016 medan förlusten fördjupades till -8,5 miljoner kronor (-3,3), till stor del på grund av etableringen i Tyskland, Sydafrika och USA. Vd Håkan Sjölander försvarar satsningarna och är optimistisk om framtiden.  

- Det är aldrig kul att ha röda siffror. Det är aldrig kul att förlora pengar. Men man kan göra på två sätt, och vi i styrelsen bestämde oss för att satsa, gå ut på marknaden, anställa folk, att göra allt det här. För vi har bra produkter, säger han till Finwire. 

Hyllbolaget ska i början av mars närvara på Europshop i tyska Düsseldorf, som är en av världens största detaljhandelsmässor. Bolaget har enligt vd:n så många kundmöten inbokade att EasyFill har ett eget konferensrum på mässan.

- Jag har sagt det här många gånger. Om man ska finna en produkt på börsen som har större förutsättningar än Easyfills så får man leta, menar han. 

Håkan Sjölander tillstår att han vid flera tillfällen har uttalat sig positivt om utsikterna och att han förstår om aktieägarna är skeptiska.  

- Men det tar tid, man ska bryta så många redan etablerade affärskontakter. Det är det som är grejen med det här. Man ska få dom att förstå.

I USA har EasyFill ett joint venture med Marco Company och bolaget har nu alla sina hyllor på prov hos jättekedjan Wal-Mart, som har 12.000 butiker. Just nu har kedjan 180 olika testprojekt med bolagets produkter, uppger vd:n.

- Men det rasslar inte bara till och så slänger dom ut alla andra leverantörer, tillägger han.

Hyllbolaget har tidigare sagt att 2017 på alla sätt kommer att bli ett avgörande år.

- Det är klart att det är ett viktigt år. Jag skulle bli förvånad om vi inte börjar tjäna pengar, så enkelt är det, men osvuret är bäst, säger Sjölander om den tidigare utsagan. 

Under slutet av 2016 bildades EasyFill Southern Africa som ett joint venture med tidigare återförsäljaren i Sydafrika. Den sydafrikanska grenen går nu, liksom den tyska, med plus och Sjölander understryker att man föregående vecka tecknat ett kontrakt med en enskild butik till ett värde av motsvarande 300.000 kronor.  

I höstas anställdes en nordisk försäljningschef och Sjölander säger att man "förhandlar för fulla segel" med stora matkedjor i Sverige. Enligt vd:n har Coop och Bunnpris i Norge även sagt att ta in bolagets hyllor när de bygger nya butiker. Vidare har bolaget skrivit avtal med ett stort företag i Australien.

- Förut var det vi som jagade kunder, nu är det dom som jagar oss, säger Sjölander.

Anton Wilén
anton.wilen@finwire.se, 0765-46 64 41
Nyhetsbyrån Finwire

EasyFill B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -