HQ
RES 2016 -49,8 MLN KR (-30,9), -18,1 MLN KR 4 KV (-5,9) (Direkt)

2017-02-20 18:13

STOCKHOLM (Direkt) HQ, som är listat på Aktietorget och driver processer mot tidigare HQ-ledare, gjorde en nettoförlust om 50 miljoner kronor för helåret 2016 (-31).

Det framgår av bokslutet för 2016.

För det fjärde kvartalet uppgick förlusten till drygt 18 miljoner kronor (-6). De likvida medlen uppgick vid årsskiftet till drygt 41 miljoner kronor.

I början av november inleddes huvudförhandlingarna i Stockholms tingsrätt i civilmålen mellan HQ AB och Mats Qviberg med flera.

"Vi är självfallet fortfarande i ett tidigt skede av domstolsförhandlingarna, men vi kan konstatera att så här långt har det utvecklats som väntat. Det är för oss positivt eftersom vi har mycket starka argument för vår sak. Motparterna har inte lyckats lägga fram argument eller fakta som försvagar vår sak", kommenterar HQ-styrelsen i bokslutet.

Totalt krav i målet uppgår till drygt 4,6 miljarder kronor, inklusive ränta.

"Vi räknar självfallet med att vara framgångsrika i tingsrätten och att domstolen därmed också kommer att tillerkänna oss ersättning för våra rättegångskostnader, pengar som i slutändan kommer alla HQ:s ägare till godo", heter det vidare med tillägg att bedömningen är att förhandlingarna avslutas i slutet av juni.

"Det är realistiskt att hoppas på en dom före utgången av september månad. Vi anser att vi har goda skäl att hoppas på en seger med bifall till vår talan", skriver HQ-styrelsen.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -