EasyFill
EasyFill lämnar marknadsuppdatering (Finwire)

2017-02-10 13:23
Hyllspecialisten EasyFill lämnar en marknadsuppdatering av var bolaget befinner sig nu i början av februari 2017. Bolaget har tagit ett strategiskt beslut om att inte lämna ut pressmeddelande om mindre individuella ordrar utan istället samla denna typ av nyheter i form av informationsbrev likt detta.

Enjoy Sales, handel med kommersiella dryckeskylskåp på den svenska marknaden, verksamhet flyter i stort sett på som under tidigare år.

EasyFills moderbolag har som tidigare meddelats tecknat avtal med indiska Western Refrigeration och spanska Efficold. Befintliga kunder har under december och januari lagt ordrar på RotoShelf primärt för kommersiella kylskåp.

EasyFill har tecknat ett samarbetsavtal med spanska Exkal som tillverkar kyldiskar. Exkal omsätter idag cirka 1 miljard kronor och räknar med en kraftig tillväxt på närmare 30 procent under 2017. Exkal är en av huvudleverantörerna till Carrefour i Europa.

KMW är en tysk tillverkare av kyldiskar som EasyFill skrivit avtal med. Bolaget huvudsakliga marknad är tyskspråkiga länder. Österrikiska kyldisktillverkaren Hauser har utvecklat en serie kyldiskar specialanpassade för RotoShelf. Carrier, den globala tillverkaren av kyldiskar, genomför förvärvarande interna tester av RotoShelf 1250/2.

EasyFill har skrivit ett flertal NDA-avtal med tillverkare av kyldiskar och tre, eller fyra företag kommer att visa upp sina produkter med RotoShelf på EuroShop. EasyFill kommer att ha en egen monter på EuroShop.

Vidare kommenterar EasyFill sina återförsäljare i Norge, Belgien, Sverige och på övriga marknader. Bolagets nya nordiska försäljningschef började sin anställning 1 oktober 2016 och har som målsättning att genomföra installationer i 100 butiker under 2017. EasyFill har som målsättning att utöka sitt nätverk av återförsäljare i länder som Spanien, Storbritannien, Polen, Italien, Australien och Israel.

EasyFill America har till dags dato 174 pågående projekt med potentiella kunder. Främst i USA men även Brasilien, Mexico och Centralamerika.

EasyFill Gmbh, den tyska delen av bolaget, fortsätter sin marknadsetablering. Samarbetsavtal har tecknats med tre återförsäljare i Tyskland. Bolaget genomför i genomsnitt tolv butiksbesök i veckan och en fjärdedel av besöken de senaste tre månaderna har resulterat i ordrar. Det genomsnittliga ordervärdet per butik ligger omkring 2.500 euro. Bolaget har genomfört installationer i olika skala hos Rewe, Edeka, Lidl, Esso, Avia, Aral, Hessol.

EasyFill Southern Africa är numera ett 50/50 joint venture mellan EasyFill och Shelter trading. Som tidigare meddelats har en butikskedja beslutat att installera RotoShelf för mejeriprodukter i sina butiker. Den stora utrullningen som annonserats fick dock skjutas fram men under slutet av 2016 har EasyFill Southern Africa gjort ytterligare installationer för mjölkprodukter. Återförsäljaren CSS bearbetar marknaden på liknande sätt som görs i Tyskland mot de butiker som är handlarstyrda och utfallet har hittills varit bra.

- Hastigheten på framgångarna ökar dagligen när det gäller EasyFills patenterade produkter i stora delar av världen och vi tittar nu också på om vi skall börja sälja läskedryckskylskåp med och utan RotoShelf i våra bolag i USA, Tyskland och Sydafrika. Att vi kan göra det beror på att vi nu har tillgång till skräddarsydda kylskåp med RotoShelf tillgängliga. I Sverige där det bor 10 miljoner människor säljer vi läskedryckskylskåp för cirka 30 miljoner årligen. Marknaderna i USA, Tyskland och Sydafrika är oändligt mycket större så potential finns för denna satsning, kommenterar EasyFills vd Håkan Sjölander.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

EasyFill B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -