ALFA LAVAL
I LINJE ELLER FÖRE PLAN MED SPARPROGRAM - VD (Direkt)

2017-01-31 09:24

STOCKHOLM (Direkt) Alfa Laval ligger väl i takt med sina omstrukturerings- och sparprogram, och om något ligger bolaget "lite före plan" vad gäller konkretiseringar.

Det sade vd Tom Erixon till reportrar på tisdagen.

Det "växthus" som lanserades i höstas fungerar som det ska, sade han också:

"Åtgärdspaketet som vi har satt in och strukturomvandlingen fungerar. Att lyfta ur ett antal bolag ur en existerande infrastruktur kanske låter banalt, men det är en hel del fotarbete som ska genomföras. I den processen ligger vi väl till", sade han.

Någon negativ effekt på orderingången av åtgärderna har inte synts; tvärtom har orderingången hållit uppe under andra halvåret 2016, "så vi ligger väl i linje med de förhoppningarna vi har", sade Tom Erixon och talade om "enbart positiva effekter" och en "väldigt bra början".

Av de 400 miljoner kronor som Alfa Laval redovisar som engångskostnad i det fjärde kvartalet hör 15 miljoner kronor till det så kallade "växthuset", sade Thomas Thuresson.

Bakgrund:

Den 25 oktober, samma dag som förra kvartalsrapporten, meddelade Alfa Laval en organisationsförändring som skulle vara klar till halvårsskiftet 2017. Tre produktgrupper lyftes samtidigt ut till ett "växthus", och dessutom sades att tillverkningen i koncernen skulle omstruktureras under 2017-2019.

Verksamheterna i "växthuset" hade en negativ rörelsemarginal på drygt 10 procent, sade bolaget sedan på kapitalmarknadsdagen i november.

Tidigare, den 30 augusti, hade bolaget aviserat att de divisioner som verksamheten delades in i fram till sista december 2016 - "Marine & Diesel", "Process Technology" och "Equipment" - skulle ersättas av "Marine", "Food & Water" och "Energy".Alfa Laval - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -