INTERFOX RESOURCES
KÖPARE AV MEZHLISA EJ REDO FÖR AFFÄR (Direkt)

2017-01-24 19:26

STOCKHOLM (Direkt) Interfox Resources meddelar att den tilltänkta köparen av bolagets tillgång Mezhlisa ännu inte är redo för en affär.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Interfox Resources har under en längre tid förhandlat med en kinesisk köpare, GDZR-gruppen genom dotterbolaget Fame Dragon, om en försäljning av bolagets enda tillgång, det cypriotiska bolaget Mezhlisa Resources Cyprus som i sin tur äger cirka 50 procent av oljefältet 71-1 i Ryssland, med rättigheter till 74 procent enligt investeringsavtal.

Bolaget har i juni 2016 lämnat exklusivitet till den tilltänkte köparen. Denna exklusivitet har i omgångar förlängts fram till och med den 26 januari 2017.

Efter möten i Beijing i onsdags och ytterligare diskussioner i fredags, har parterna kunnat konstatera att köparens tilltänkta noterade målbolag ännu inte är klart med den pågående rekonstruktionen och därmed ännu inte är redo för genomförandet av en affär, men det arbetas aktivt på att slutföra detta arbete och göra bolaget lämpat för en potentiell transaktion. Denna process har dessvärre tagit betydligt längre tid än vad någon inblandad har förutsett. Bolaget kan för närvarande inte spekulera i hur lång tid som behövs.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -