IMINT
ROYALTYAVTAL MED SAMSUNG MÖJLIGT VID STORA VOLYMER - VD (Direkt)

2017-01-23 10:04

STOCKHOLM (Direkt) Den videostabiliseringslösning som Imint har utvecklat åt en ännu olanserad Samsungprodukt har visserligen ett blygsamt initialt maximalt ordervärde, 800.000 kronor, men om produkten tas emot väl på marknaden kommer ett licensavtal med royaltyintäkter att upprättas.

Det säger den Aktietorgslistade mobilunderleverantörens vd Andreas Lifvendahl på telefon från Sydkorea, där han är för att träffa Samsung Electronics, till Nyhetsbyrån Direkt på måndagen.

"I det här utvecklingsavtalet har kunden viss begränsad licensrätt. Det är för att kunna lansera produkten, men blir det sedan stora volymer behöver vi upprätta licensavtal, och hur det ska se ut återstår i så fall att definieras", säger han.

Den andra aspekten som kan få fart på intäkterna i det på måndagen lanserade avtalet är att Imint nu är leverantör åt Samsung, som med sina cirka 20 procents global marknadsandel är världens största aktör på området.

"Det är kul att få jobba med Samsung inom videomjukvara; det är en trevlig scen att få uppträda på. Vi har olika spår på gång, varav ett är det vi lanserar i dag. Samsung är ju den största volymspelaren, och vi ser det här som ett sätt att visa upp vad vi kan", säger Andreas Lifvendahl om samarbetet med Samsung Electronics, utan att kunna ge fler detaljer.

Han kan exempelvis inte kommentera hur omfattande eller tätt samarbetet mellan mobiltelefonavdelningen och den del som utvecklat produkten med Imintmjukvara är, eller vad Samsung har för andra videostabiliseringslösningar i sina mobiler.

Vad för slags slutprodukt det handlar om är hemligt, och Andreas Lifvendahl kan inte vare sig kommentera eller dementera en direkt fråga om det rör sig om en actionkamera.

Strax före pressmeddelandet om Samsung aviserade Imint att dess lösning Vidhance finns med i flaggskeppstelefonen Mate 9 från Huawei. Tidigare har bolaget nämnt detta i form av en så kallad design win, utan att namnge vare sig tillverkare eller modell.

Vad kan du säga om era chanser att nå fler design wins framöver?

"Vi har ett antal kunddiskussioner i olika faser, där kunderna själva oftast vill vara ganska tystlåtna om i vilken fas deras produkter ligger och vilka underleverantörer de har. Som vi skrev när vi kommunicerade det treåriga ramavtalet med Huawei [i slutet av oktober och utan att namnge Huawei, red anm] jobbar vi såklart… man vinner de här kamperna produkt för produkt, och vi jobbar stenhårt på att få fler design wins. Men det finns inga gratisluncher, så man får alltid vara på topp."

Imint-aktien var upp cirka 30 procent efter en timmes handel på Aktietorget på måndagen, vilket innebär ett marknadsvärde på drygt 600 miljoner kronor.

Diagram: Imint-aktien sedan listningen i slutet av 2015.

image

Källa: Infront.IMINT Image Intelligence - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -