Oncology Venture
Oncology Venture beviljas Eurostars-finansiering om 1,9 miljoner euro för LiPlaCis (Finwire)

2017-01-19 14:41
Oncology Venture och bolagets partner Smerud Medical Research meddelar att LiPlaCis-projektet beviljas finansiering av Eurostars-programmet med 963.000 euro, motsvarande 9,1 miljoner kronor för utveckling av LiPlaCis i fas 2. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bidraget kommer som ett gemensamt bidrag från Norges forskningsråd och Innovation Fund Danmark, vilka båda beloppen är de högsta möjliga belopp att erhålla från endera av finansieringsorganen. Det offentliga bidraget frigör dessutom privata investeringsfonder om 950.000 euro, motsvarande 9,0 miljoner kronor från Oncology Ventures partner Smerud.
Det erhållna bidraget till LiPlaCis-programmet uppgår sammantaget till 1,9 miljoner euro, motsvarande 18 miljoner kronor.

LiPlaCis befinner sig i fas 2-studie för behandling av metastaserande bröstcancer, mBC, i Danmark. Härutöver kommer fyra fas 2-studier avseende huvud- och hals-, matstrups-, hud- samt prostatacancer att genomföras av Oncology Ventures partner Cadila Pharmaceuticals, som senare även kommer att genomföra en fas 3-studie avseende mBC. Bidraget kommer vidare att täcka kostnader i samband med uppskalning av produktionen av LiPlaCis.

"Vi uppskattar detta stöd från Eurostars. Detta icke-utspädningsstöd är mycket värdefullt för LiPlaCis-projektet. Vi tror att LiPlaCis, som redan har visat tidiga tecken på effektivitet, kan bli ett viktigt behandlingsalternativ för cancerpatienter. Med gemensam utveckling av LiPlaCis och dess Drug Response Predictor, DRP, tror vi att vi kan utveckla ett effektivt och konkurrenskraftigt läkemedel", kommenterar Peter Buhl Jensen, adjungerad professor, medicine doktor, PhD och vd för Oncology Venture.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -