Precise Biometrics
Precise Biometrics förvärvar NexID Biometrics för 32 miljoner kronor (Finwire)

2016-12-13 08:09
Precise Biometrics har tecknat ett avtal om att förvärva tillgångarna i amerikanska NexID Biometrics, som tagit fram teknik för så kallad spoof mitigation och liveness detection som identifierar falska fingrar. Förvärvet kommer att kosta 32 miljoner kronor i kontanter, enligt ett pressmeddelande.

"Vi har haft ögonen på NexID Biometrics under en längre tid eftersom de har en kraftfull mjukvarulösning för liveness detection. Genom att integrera NexID Biometrics mjukvara med vår matchningsteknik, kommer vi utöka vårt erbjudande med funktionalitet inom anti-spoofing och därmed förbättra säkerheten", konstaterar vd Håkan Persson.

För att finansiera förvärvet avser Precise Biometrics att genomföra en riktad nyemission av aktier för att få in cirka 50 miljoner kronor före kostnader. Pareto Securities har utsetts till finansiell rådgivare för emissionen.

NexID Biometrics väntas omsätta 2,7 miljoner kronor under 2016 med en mindre vinst. Bolaget kommer att integreras i Precise Biometrics affärsområde Fingerprint Technology.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se, 0701-15 39 64
Nyhetsbyrån Finwire

Precise Biometrics - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -