NEW YORK
UPPGÅNGEN VÄGRAR GE VIKA, S&P500 +0,6% (OMS) (Direkt)

2016-12-09 22:14

(Omsändning: nu med komplett rubrik)

STOCKHOLM (Direkt) Wall Street fortsatte på fredagen det envisa rallyt och S&P500 steg för sjätte dagen i följd.

Vid stängning hade Dow Jones industriindex stigit 0,7 procent till 19.756. S&P 500 noterade all-time high och stärktes 0,6 procent till 2.260. Nasdaqs kompositindex steg 0,5 procent till 5.444.

Läkemedel var i fokus. Ryckigast var fredagen för Biogen, som först steg 6 procent efter Eli Lillys misslyckade fas 3-studie med alzheimerkandidaten Solanezumab. Börsen hoppades att Biogen, med sin egen kandidat Aducanumab, skulle lyckas bättre. Vid en alzheimerskonferens i San Diego framkom dock vid en presentation på fredagkvällen att en patient som fått Aducanumab drabbats av kramp och förlorad puls. Biogenaktien störtdök och var ett av få läkemedelsbolag som stängde på minus.

Astra Zeneca, som ska samarbeta med Eli Lilly om just alzheimer, handelsstoppades en kort stund i New York men stängde 3,4 procent högre. Eli Lilly rasade i förhandeln men hämtade sig och stängde upp 1 procent. Bristol-Myers Squibb och Pfizer steg båda 2,5-3 procent.

Banker och råvaror var däremot relativt svaga efter att ha gått desto bättre tidigare i veckan.

Rupert Murdoch-ägda 21st Century Fox har tecknat ett preliminärt avtal om att köpa de 61 procent av brittiska tv-bolaget Sky bolaget ännu inte äger. Fox tappade 2 procent.

Chiptillverkaren Broadcom gick starkt efter att ha slagit förväntningarna vad gäller försäljningen för det gångna kvartalet. Aktien avancerade nära 5 procent.

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -