Recyctec
Recyctec stärker likviditeten genom upptagande av lån på 10 miljoner kronor (Finwire)

2016-12-05 11:16
Recyctec, vars affärsidé är att återvinna använd glykol, meddelade i delårsrapporten för det tredje kvartalet som publicerades den 28 oktober att bolaget arbetat med en förstärking av bolagets likviditet. Styrelsen meddelar nu att bolaget tillförts 10 miljoner kronor i likvida medel i form av lån. Det framgår av ett pressmeddelande.

Recyctec kommer nu att fokusera på att utveckla verksamheten och arbeta vidare mot de finansiella mål som aviserades den 25 november. Det innebär att positivt rörelseresultat ska nås för helåret 2017. Den långsiktiga finansiella målsättningen är att nå en omsättning överstigande 100 miljoner kronor med en rörelsemarginal överstigande 30 procent år 2020.

- Recyctec är nu i en position där vi har bra och väl inarbetade samarbete med de ledande aktörerna för uppsamling av använd glykol. Produktionsanläggningen är i drift efter en period av tekniska problem. Bolaget har också under året tecknat samarbetsavtal för distribution av den egna produkten Earth Care. Sammantaget känns det nu som det finns en plattform där hela kedjan bidrar till kraftig försäljningstillväxt och lönsamhet. Styrelsen har antagit finansiella målsättningar för Recyctec. Nu har bolaget också genom detta lån en likviditet och trygghet, säger bolagets vd Göran Ahlquist.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Recyctec B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -