myFC
myFC tecknar tvåårigt avtal i Kina, potentiellt värt flera hundra miljoner kronor (uppdatering) (Finwire)

2016-12-01 11:24
Bränslecellsbolaget myFC har tecknat ett tvåårigt försäljnings- och distributionsavtal som potentiellt är värt upp emot 430 miljoner kronor.

Minimivolymen som den kinesiska mobildistributören Telling Communication åtagit sig är 400.000 enheter vilket innebär ett värde på 150 miljoner kronor med gällande dollarkurs.

"Detta är en historisk affär för oss och för hela bränslecellsbranschen, den största i sitt slag på alla sätt. Vi är mycket stolta över detta och fokuserar nu på utmaningen att snabbt skala vår verksamhet", säger Björn Westerholm som är vd på myFC.

Avtalet med Telling Communication avser bränslecellsladdaren JAQ. myFC meddelade den 17 november att bolaget fått en första order på 1.000 enheter från Telling Communication. Det nu tecknade avtalet består av ytterligare två steg.

Steg två innebär en volymförsäljning om 400.000 JAQ-enheter i fler städer i Kina. Det tredje steget ska däremot ses som en avsiktsförklaring och omfattar leverans av ytterligare 900.000 enheter under 2018.

"Om hela leveransplanen, som löper från början av 2017 till slutet av 2018, genomförs är affären värd cirka 430 miljoner kronor", uppger myFC.

Telling Communications beskrivs som Kinas största mobildistributör och har de två giganterna China Mobile och China Unicom som kunder.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se, 0701-15 39 64
Nyhetsbyrån Finwire

myFC Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -