Imint
Imint siktar på att nå positivt kassaflöde inom 12-18 månader - vd (Finwire)

2016-11-16 14:24
Mjukvarubolaget Imints vd Andreas Lifvendahl presenterade bolaget vid Redeyes teknikseminarium på onsdagen. Bolaget utvecklar mjukvara för analys och förbättringar av videoinspelningar med varumärket Vidhance. Imint genomförde nyligen en nyemission som tillförde knappt 45 miljoner kronor efter emissionskostnader.

"Vi fokuserar på smartphones, Asien och Android-tillverkare", säger Andreas Lifvendahl.
Antalet sålda smartphones i världen bedöms landa på 1,5 miljarder i år och marknaden väntas öka till fler än 2,0 miljarder sålda smartphones år 2020. Bolaget inriktar sig på ett 30-tal tillverkare av smartphones.

"Målet är att nå positivt kassaflöde inom 12-18 månader", säger Andreas Lifvendahl. Bolaget förväntar sig en solid försäljningstillväxt och ska nå lönsamhet på månadsbasis inom 18-24 månader. Imint har efter den riktade nyemissionen en stark balansräkning, kapitalbehovet är säkrat för 2016 och 2017 även vid begränsade intäkter.

Bolaget noterades på Aktietorget i december i fjol. Aktien har haft en raketliknande utveckling och från teckningskursen på 10 kronor stängde den på 33 kronor den första handelsdagen. Uppgången har fortsatt och i skrivande stund är aktien upp med 0,7 procent till 69 kronor.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Vidhance - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -