PEPTONIC
HAR BÖRJAT FÖRBEREDA FAS 3 (Direkt)

2016-11-10 09:05

STOCKHOLM (Direkt) Biomedicinbolaget Peptonic, som handlas på Aktietorget, meddelar i sin delårsrapport att den sista patienten i fas 2b-studien påbörjar sin behandling i dagarna, efter fördröjningen av den ursprungliga tidsplanen.

"Nu återstår rekryteringen till den explorativa studien och vi förväntar oss att den skall vara klar i början av december", skriver bolaget i delårsrapporten.

Orsaken till förseningen är att patientrekryteringen under sensommaren var långsammare än väntat. Genom ökad annonsering har patienttillströmningen tagit fart igen.

För övrigt har studien förlöpt helt enligt plan utan praktiska problem, heter det.

Peptonic har även satt igång förberedelserna inför nästa steg i utvecklingen, fas 3.

"Målet är att förkorta tiden mellan fas 2- och 3-studierna bland annat genom att påbörja uppskalningen av processen för tillverkning av material för stabilitetsstudier och fas 3-studierna", heter det.

Under hösten har Peptonic arbetat med att undersöka nya indikationer för oxytocin och dessas marknadspotential, bland annat genom konsultation av medicinsk expertis och regulatoriska och kliniska utvecklingsplaner.

"Nu återstår att jämföra olika alternativ och bedöma sannolikheten för dem att nå marknaden, erhålla rätt pris och uppnå en viss marknadsandel. Vår målsättning är att avsluta detta arbete och ta beslut innan årsskiftet", skriver Peptonic.

Under tredje kvartalet blev rörelseresultatet cirka -2 miljoner kronor (-2,7) och resultat per aktie uppgick till -0:10 kronor (-0:28).

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Peptonic Medical - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -