SKANSKA
FLER CD-AFFÄRER FÖRE ÅRSSLUT, EJ SOM 4 KV 2015 - FC (Direkt)

2016-10-28 11:53

STOCKHOLM (Direkt) Det råder en fortsatt hög aktivitet inom Skanskas kommersiella fastighetsutvecklingsdel (CD). Det kommer att annonseras fler affärer före årsskiftet.

Det sade Skanskas finanschef Peter Wallin under en rapportpresentation på fredagsförmiddagen.

"Vi kommer inte att repetera de 5,4 miljarder kronorna från det fjärde kvartalet förra året men det kommer att vara en hög nivå", sade han samtidigt och lade till att det kan väntas en ny rekordhög nivå på årsbasis när 2016 stängs.

För årets nio första månader hade Skanska intäkter om 7,6 miljarder kronor inom kommersiell fastighetsutveckling, det kan jämföras med 3,4 miljarder under de första nio månaderna 2015. Under helåret 2015 hade Skanska intäkter omkring 9 miljarder efter drygt 10 miljarder under 2014.

Skanskas ambition är att successivt växa sin CD-enhet och det handlar om trenden, påpekade Peter Wallin. Eftersom det handlar om stora affärer kan det slå lite mellan olika kvartal och år, fortsatte han.

Han framhöll även att det är investeringar som ger "en bra avkastning". Försäljningar av kommersiella fastigheter har för Skanska genererat en vinstmarginal på drygt 31 procent under 2016.

Malcolm Svensson Rothmaier +46 8 5191 7918

Nyhetsbyrån Direkt


Skanska B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -