Everysport Media
Everysport Media Group expanderar till Norge genom förvärv (uppdatering) (Finwire)

2016-10-28 11:50
(Lägger till tredje stycket efter uppdatering från bolaget)

Everysport Media Group förvärvar alla aktier i norska travtipsbolaget Media-Fon med produkten Stallskriket. Affären innebär att bolaget nu officiellt har påbörjat sin expansion till Norge, enligt ett pressmeddelande.

Everysport finansierar köpet genom en apportemission på två miljoner aktier som hanteras inom befintligt bemyndigande och en miljon norska kronor som betalas kontant. Säljare är Christer Invest vars ägare har varit vd för Media-Fon.

Enligt aktieöverlåtelseavtalet har Christer Invest en lock up om tolv månader som innebär att endast 500.000 aktier får säljas i slutet av varje kvartal från den 1 november. Christer Invest har dock rätt att sälja samtliga aktier efter skriftligt godkännande av Everysport Media alternativt att tredje part förvärvar samtliga aktier i Everysport Media.

”Förvärvet av Stallskriket ligger i linje med vår tillväxtstrategi att öka inom slutkundsprodukter och expandera utanför Sverige. Stallskriket har en mycket stark position på den norska speltipsmarknaden med en erkänt kompetent och erfaren redaktion. Nästa steg blir att förflytta Stallskrikets innehåll och data in i en digital affärsmodell vilket kommer att öka marginalerna avsevärt i verksamheten”, kommenterar Gustaf Karling, vd för Everysport Media Group.

Media-Fon omsatte nästan 6 miljoner norska kronor under förra året. Bolaget är lönsamt och har fem anställda.

Everysport tar formellt över Media-Fon den 1 november.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se, 0701-15 39 64
Nyhetsbyrån Finwire

Everysport - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -