ELECTROLUX
VISSA EU-MARKNADER, SOM UK, FÖRSVAGADES 3 KV (Direkt)

2016-10-28 08:15

STOCKHOLM (Direkt) Electrolux noterar i rapporten för det tredje kvartalet att efterfrågan på vitvaror i Europa fortsatte att förbättras, även om vissa marknader i Västeuropa försvagades, som exempelvis Storbritannien.

"Vi kvarhåller vår tidigare bedömning att marknadsefterfrågan på vitvaror i Europa för helåret 2016 kommer att öka med 2-4 procent, troligen i nedre delen av spannet", skriver bolaget.

Rörelsemarginalen för Vitvaror EMEA förbättrades som ett resultat av högre försäljningsvolymer, mixförbättringar och kostnadseffektiviseringar. Rörelsemarginalen uppgick till 7,1 procent vilket är den högsta för ett enskilt kvartal sedan 2010.

Resultatet för Vitvaror Nordamerika fortsatte att förbättras under kvartalet och marginalen steg till 7,4 procent. Ökad kostnadseffektivitet och lägre kostnader för råmaterial bidrog till resultatutvecklingen och motverkade fortsatt prispress. Försäljningsvolymerna av vitvaror under egna varumärken ökade medan försäljningen av produkter under återförsäljares egna varumärken minskade, vilket främst var ett resultat av lagerneddragningar.

Marknadsförhållandena i Brasilien och Argentina var under kvartalet fortsatt svaga vilket påverkade resultatutvecklingen inom Vitvaror Latinamerika. Lägre försäljningsvolymer och en försämrad mix motverkades endast delvis av prisökningar och kostnadsbesparingar.

"Vi vidtar ytterligare åtgärder för att strukturellt anpassa kostnaderna till de svaga marknadsförhållandena", skriver Electrolux om Latinamerika.

Åtgärdsprogrammet inom Professionella Produkter, för att förbättra lönsamheten inom Dammsugare och småapparater, fortgår enligt plan. Rörelseresultatet för kvartalet inkluderar kostnader för att ompositionera verksamheten. Den underliggande verksamheten utvecklades väl.

Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt


Electrolux B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -