FASTOUT
ANPASSAR TEKNIK TILL DOM, "EJ MARKANT PÅVERKAN" (NY) (Direkt)

2016-10-24 09:00

(Tillägg: sista två styckena, kommentarer från Cybaero och Intuitive Aerial)

STOCKHOLM (Direkt) Efter att par mindre tekniska förändringar som Fastout kommer att genomföra är bolagets bedömning att kameraövervakningslagen inte är tillämplig för Fastouts svenska verksamhet.

Det skriver Fastouts apropå fredagens utslag i Högsta Förvaltningsdomstolen, enligt vilken kameradrönare är tillståndspliktiga enligt kameraövervakningslagen.

"Vår bedömning är därför i nuläget att bolagets ambitioner i Sverige inte påverkas markant", skriver bolaget.

Enligt Fastout innebär deras lösning redan i dagsläget att fotografering är begränsad till att bara fungera på vissa höjder.

"Med anledning av domen kommer vi också att instruera våra piloter att göra vissa justeringar i sin hårdvara för att få använda FastOuts tekniska plattform. Det innebär att man som pilot, med några enkla handgrepp, tar bort möjligheten att ta bilder manuellt utanför FastOuts app", heter det i pressmeddelandet.

Drönarpiloter ska således inte kunna använda sin drönare för att ta bilder som möjliggör identifiering av individer när de flyger för Fastout.

Drönarbolaget Cybaero säger i ett pressmeddelande att domen inte påverkar dess affärer, då dess produkter i Sverige marknadsförs mot företag och "blåljusmyndigheter" samt försvarssektorn, som inte är berörda av beslutet.

Martin Lindgren +46 8 5191 7920

Nyhetsbyrån Direkt


Fastout Int - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -